Gratis Proefles
door Mark Schouten
1 januari 2021

Een deelnemer vertelt: Désirée

Achterom en vooruit

Half december 2020; zicht op kerst en de jaarwisseling. Gewoonlijk een periode van achterom kijken en ook van vooruit kijken.

Wat een bijzonder jaar is het geweest. Vorig jaar om deze tijd wisten we nog niets van Corona en de impact die het zou krijgen. Het was soms een moeilijk jaar, omdat we mensen moesten missen die ons dierbaar zijn. Een jaar met hartenpijn, maar ook met troost en nieuwe inzichten.
Toen het sporten in maart door de Coronamaatregelen stil kwam te liggen, realiseerde ik me dat sporten, bewegen, ontspannen een ankerpunt in mijn leven was geworden. Tot dat moment stapte ik op zaterdagochtend vroeg in de auto om in Ridderkerk met Sportief met Mark in het Oosterpark mee te doen aan de XCO-power walk. Het was fijn om iedereen daar te zien en een praatje te maken. Met elkaar ons in te spannen en met elkaar ook te ontspannen.

Toen dat stil kwam te liggen, miste ik niet alleen de gezellige praatjes en de sport, maar ik had ook niet de discipline om dan maar in mijn eentje te sporten. Ik heb echt pogingen gedaan, bijvoorbeeld met de youtube-filmpjes, die Mark op internet had geplaatst, om mezelf fit en in conditie te houden. Maar de fun ontbrak. Ik had er helemaal geen lol in.

Die lol kwam terug toen ik met Mark begon aan een periode waarin hij mij begeleide als personal coach. Precies op de momenten dat het mij goed uit kwam, passend bij wat ik aan kon. Soms laat op de middag, omdat ik een drukke agenda had, soms juist heel vroeg in de ochtend om de hitte van een zomerdag voor te zijn. Maar altijd met fun. Met plezier. Elke keer weer anders. Soms met muziek, soms met attributen, soms voor kracht, soms voor stabiliteit, maar altijd met enorm veel plezier.

Sinds enkele weken heb ik me weer gevoegd bij de zaterdagmorgengroep. Ik vind het fijn om daar weer vertrouwde gezichten te zien, waarbij iedereen rekening houdt met wat kan binnen de Coronamaatregelen en wat niet kan. Het is prima geregeld, zodat ik me veilig en ontspannen voel.

Zo is het sporten bij Sportief met Mark, een lichtpuntje voor mij geweest in 2020. Ik hoop dat er nog veel mooie momenten zullen volgen. Ik wens dat Corona gauw verdwijnt en dat er weer meer mogelijk zal zijn, maar bovenal wens ik dat we met elkaar plezier blijven houden in het sporten. In de groep of met Mark als personal trainer.

Als ik nu langs de spiegel loop, of m’n eigen blik toevallig vang in een winkelruit, dan zie ik het resultaat van de inspanning. Een gezicht met plezier en dankbaarheid. Ik kijk nu alweer uit naar een volgende training! Alle goeds en heel goede dagen toegewenst. See you soon

CONTACTGEGEVENS

06 - 45606739
sporten@sportiefmetmark.nl
Kapteynhof 34, 
2984 GZ Ridderkerk

LOCATIE