fbpx

De buitentrainingen zijn weer van start gegaan!

doorMark Schouten

De buitentrainingen zijn weer van start gegaan!

Onlangs zijn er wat regels rondom buitensporten aangepast. We kunnen hierdoor weer buiten gaan trainen. Nog wel in aangepaste vorm want groepslessen kunnen nog niet gegeven worden.

Hier kun je de regels van de Rijksoverheid bekijken; 
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport

In het kort komt het erop neer dat er in groepjes van 2 (excl. instructeur) gesport mag worden. Groepjes mogen onderling niet wisselen en moeten 1.5m. afstand houden. Ook mogen er geen instructies aan een groep worden gegeven maar wel aan ieder groepje afzonderlijk.

Wat betekent dit concreet?

De opstelling zal worden 1 groepje per parkeervak. Als ieder aan de korte kant gaat staan is er voldoende tussenruimte. De naastgelegen vakken blijven leeg.

Per groepje krijg je de lesinstructies op papier en ga je zelfstandig aan de gang. Natuurlijk loop ik van groepje naar groepje om instructie te geven en/of vragen te beantwoorden.

Als je het hebt neem dan je eigen matje en gewichten mee. 2 flesjes water kan natuurlijk ook, of grote flessen, als je ze maar goed vast kan houden. Mocht je geen gewichten hebben dan kun je de gewichten van Sportief met Mark gebruiken, matjes zijn echter zeer schaars dus hou daar wel rekening mee.

DE XCO lessen komen hier wel mee te vervallen want die zijn echt gericht op groepslessen. Alle lessen worden dus een functionele krachttraining. Eigenlijk zoals de dinsdagavond lessen die online zijn gegeven. Ook nu geldt nog steeds: deze lessen zijn voor ieder niveau te volgen.

Wil je een les meedoen? Geef je dan op door een mailtje te sturen of klik op de knop hieronder.

Over de auteur

Mark Schouten administrator

Geef een reactie